Guppyer

Guppyen er nok en af de mest kendte arter og den fås i et væld af farver. Jeg har en stamme som avler rent (dvs ungerne kommer til at ligne forældrene), to mixgrupper, hvor der kan komme lidt af hvert samt en gruppe bestående af hanner. Guppyer yngler velvilligt og jeg har derfor altid unger:)

Opdatering 1/3-20: Jeg har nu kun 1 mix gruppe tilbage.

Nedenstående er der videoer og billeder af nuværende og tidligere guppyer.

Schimmelpfennig stamme


Video af schimmelpfennig stamme

Stammen som i februar 2020 kun bestod af hunner, er slået sammen med en anden guppygruppe, så jeg har ikke en rentavlet gruppe længere.

------------------------

Mixgruppe
(tidligere Peters gruppe)

For en del år siden arbejdede jeg i vuggestue, hvor vi havde akvarie, og heri gik der en fin blå guppy, som en af de 2-årige drenge navngav "Peter" - dette synes jeg var så sødt, at jeg har bibeholdt det navn til mine egne blå hanner (mine fisk har normalt ikke navne). Lige pt. har jeg desværre ikke nogen Peter tilbage, men jeg har en smuk rød han, som er søn af min seneste Peter - sønnike hedder naturligvis Peter Jr. Den oprindelige tanke med denne gruppe, som er min ældste gruppe med aner tilbage fra 2006 var, at jeg ville se, om jeg kunne få en gruppe med blå haler. Dette lykkes ikke særligt godt, da min nyeste Peter var defekt og på 9 mdr. kun fik 1 unge - som viste sig til at være en han, som har udviklet sig til at blive smuk rød med lidt metallisk blåt på haleroden. Peter Jr. er så smuk, at han nu har sit eget lille harem, og så må jeg se hvad der kommer af unger....føljetonen er at Peter Juniors unger nu er blevet store og med smukke røde haler...knap så meget blåt i gruppen pt. men smukke er de:)Video af Peter Jr. - til sidst ses hans første unge:)


Januar 2016: Smukke røde hanner og grå hunner - evt hanunger som ikke ligner dem på billedet kommer over i drengegruppen


Januar 2016: Nogle af hunnerne har en smule farve i halen

Mine to blå guppyhanner Peter & Peter som jeg desværre ikke har længere. Peter til venstre er far til hannen på nedenstående billede

Fisken med rødt på er Peter Jr. inden han var helt udfarvet

------------------------

Drengene

Denne gruppe består udelukkende af hanner, oprindeligt lavet da jeg delte en tidligere mixgruppe op i hanner og hunner, da de ynglede lige vel godt. Nu er gruppen så bare bibeholdt, da jeg synes det er kønt med alle de hanner i forskellige farver. Sætter en gang i mellem hanner fra de andre mixgrupper herind, hvis der kommer hanunger som ikke ligner det jeg gerne vil have i mixgrupperne. Hannerne er både med grå og blond kropsfarve og mange forskellige halemønstre.

Januar 2016: Man kan da lige ane lidt af hannerne


En af hannerne med flot sortmønstret hale

 


En han med blond/gul krop og med tigerstriber:))

Min smukke han (kryds ml. schimmelpfennig og blond hun)

------------------------