Rejer

Jeg har udelukkende Neocaridina Davidi rejer og har haft dem i tre forskellige varianter (alm. kirsebærreje, rød rili & blue fairy).
Det er en nem reje at holde, som går og hygger med at spise alger. Mine får dog også pilleteret rejefoder. Temperatur ml 18-28 og en pH ml. 6-8 lader til at være fint for dem. Udover de tre varianter jeg har, kan man også få rejen i gul, orange, sort, brun mv. De går i akvarier uden varmelegeme, så temperaturen følger jo indetemperaturen - som regel ca 22 grader og varmere om sommeren.
Hunnerne er generelt størst og man kan se de har en sadel i nakken, hvor æggene produceres. Det er tydeligt at se, når en reje er gravid, da æggene nemt kan ses (billeder kan ses nedenunder).

OBS: rejer er ret små og en lækkerbidsken for de fleste fisk (alle der kan gabe over dem), så det skal man lige have i tankerne, hvis man vil holde rejer sammen med fisk.

Mine rejer (2022):
Neocaridina davidi var. blandet blue fairy+red rili

 

Blandet rejer:
Rød rili og blue fairy mix. Det er samme art, men hver sin farvevariant, så der er ingen problemer ift. at lade dem gå sammen - men de krydser, og man kan derved risikere at de flotte farver forsvinder.

Hjemmedyrket aubergine er lige sagen:) (nov 2019)


3/12-17: Min gigantiske reje, ca dobbelt så stor som de andre.

Mine tidligere rejevarianter:

Rød kirsebærreje/RCS:

Rød kirsebærreje

En rød kirsebærreje med æg (det gule på hendes mave)

Kirsebærreje på filteret - man skal være varsom med hvilket filter man har, da de fleste vil suge reje-ungerne ind i, hvilket de sjældent overlever. Man kan fx bruge hmf-filter, elefantfod eller bundfilter i stedet for de alm. indvendige filtre. En nylonstrømpe over filteret kan også redde ungerne.

Kirsebærreje på algejagt:)

Rejer skifter ham, dvs når rejen vokser smider den hammen og denne ligger så som et lille spøgelse i akvariet. Man kan bare lade dem være, de andre skal nok gøre rent. Men skægt ser det ud, og man glor lige lidt de første gange.

 

 

Rød rilireje:

Nov 2015

Nov 2015

En rilireje har røde og gennemsigtige områder som det kan ses på ovenstående billede.

Rilirejer i gang med at spise en pille.

En dårlig farvet rilireje - det kræver at man selektere i sine rejer hvis de skal bibeholde det flotte mønster. Der er meget stor forskel på hvordan et kulds unger kommer til at se ud. Nogle af dem kan også blive helt røde.

To rilirejer får sig en sludder

En drægtig rilireje. Æggene kan både være grønne og gule, og er meget tydelige på rejerne som er gennemsigtige på midten.

 

 

 

Blue fairy:

August 2015: Blue fairy rejer (det røde er myggelarver)

En gruppe blue fairy spiser.

Min ene hun er kæmpestor ift. alle de andre. Her leger de vist kongens efterfølger:)

MAD:)

Knap så godt billedet, men det var for at vise en hun med æg

Den store hun spiser

Rejerne sammen med guppyer og aspidoras (juni 2015)

Januar 2016: Guffer løs på HMF filtret