Tylomelania sp.

Tylomelania arterne kommer fra Sulawesi, hvor de primært lever i tre søer: Lake Poso, Lake Matano & Lake Towuti. Der findes et meget stort antal af forskellige arter (30+), og de er langt fra alle blevet klassificeret, så deres latinske navne er mangelfulde. Sneglene lever og yngler i ferskvand, dog yngler de ikke så hurtigt som mange andre snegle, idet de typisk får en unge af gangen. De lægger ikke æg, men bærer ægget til ungen er klar til at klække, hvor den så bliver frigivet - som en lille komplet mini-kopi af sine forældre. Sneglene kommer fra et varmt klima, og har derfor behov for varme i akvariet - dog er der forskel på hvor meget varme, da de kommer fra forskellige habitater. For at sneglens hus ikke skal ødelægges bør pH være mellem 7,2-8,6. Mine går i alm. hanevand. Alt efter art bliver de mellem 3,5-12 cm.
Sneglene spiser alger og foderrester, men spiser også gerne grøntsager, mallepiller og spirulinapulver. Sepiaskaller skulle også være gavnlige for dem for at vedligeholde skjoldet.

Tylomelania sp. (ikke sikker på hvad art det er, evt towuti):
I august 2016 flyttede der 5 voksne og 1 unge ind (født i posen på vej hjem til mig). De gik i begyndelsen 25°C og størrelsesmæssigt er de 10-12 cm. De er ikke så aktive om dagen og ligger tit stille, og jeg har derfor prøvet både højere og lavere temperatur, men uden virkning, så nu går de bare ved alm stuetemperatur (der er ikke varmelegeme i akvariet). Ungerne virker mere aktive, og de voksne er tilsyneladende ret produktive, da der i januar 2017 ihvertfald er 9 unger. Der er en enkelt voksen som er død i efteråret 2016. En voksen er ligeledes død i december 2017.

20/11-18: Alle sneglene pr. dd - pga flytning skulle jeg have tømt deres alm avkarie, så derfor et fælles portræt:)

3/3-18: En unge og en voksen på vej op af ruden

4/3-17: 6 af de små unger - de voksne ses i baggrunden.

Januar 2017 - en af ihvertfald 7 unger, der kravler omkring

Januar 2017: Udsnit af sneglene med to af de voksne og ihvertfald fire af ungerne (de to små foran den store venstre snegl er unger fra T. mini).

August 2016

August 2016: Voksen med velkomstkomiteen

August 2016: Ungen der blev født i posen på vej hjem til mig

August 2016

August 2016: To af de voksne på vej op ad ruden