Bure & volierer

Fuglenes bolig
Fuglene skal jo have et sted at bo, og der er en del muligheder, og de fleste dyrehandlere sælger både bure og volierer. Man kan også bygge eller bestille volierer i bestemte mål, så det passer perfekt til ens behov.
Husk endelig at købe buret stort nok, dvs. et hvor fuglene skal flyve fra pind til pind og ikke bare hoppe - og et godt bur er rektangulært og aldrig nogensinde rundt. Jo større bur desto bedre, gerne minimum 100 cm langt.

Fugle kan ikke tåle at stå i træk, og heller ikke stærk sol hele dagen, så det skal man lige have i tankerne, når man planlægger hvor ens fugle skal bo.

Det bedste er at bruge naturgrene i buret i forskellig tykkelser, så får fuglene lidt gymnastik til tæerne, og friske grene er altid dejlige at sidde og bide i. Husk at pinde skal udskiftes en gang i mellem. Naturgrene hjælper også fuglene med at slibe neglene, så de ikke bliver for lange.

Jeg bruger aviser i bunden af mine bure, da det er nemt at gøre rent og fungerer fint. Sand og sandpapir skal man ikke bruge, da det er sundhedsskadeligt for fuglene.

 

Billeder af forskellige bure og volierer


Voliere 2 meter lang.
Superfed specialbygget voliere, som er min fars gamle havevoliere, hvor nogle af mine undulater har haft sommerophold i. Nu står den så i min stue:)
(november 2016)

 


Stuevoliere - til venstre som den oprindeligt ser ud med tag, og til højre med hjemmelavet nettag for at give fuglene mere lys.
Min stuevoliere som jeg har haft i over 10 år. Den kan deles op, så der er fra 1-4 rum. Den er 1 meter lang.

 

 

-----

Billeder af tidligere bure og volierer


Udsnit af indendørs voliere som min far havde tropefugle i.
( Den er blevet solgt)

 


Kassebure som har været brugt til avlsbure
(har dem ikke længere)Udendørs voliere med special mål. Det var min fars voliere hvor der boede Bourkes parakitter.
( Den er blevet solgt)