Bure & volierer

Fuglenes bolig
Fuglene skal jo have et sted at bo, og der er en del muligheder, og de fleste dyrehandlere sælger både bure og volierer. Man kan også bygge eller bestille volierer i bestemte mål, så det passer perfekt til ens behov.
Husk endelig at købe buret stort nok, dvs. et hvor fuglene skal flyve fra pind til pind og ikke bare hoppe - og et godt bur er rektangulært og aldrig nogensinde rundt. Jo større bur desto bedre, gerne minimum 100 cm langt.

Fugle kan ikke tåle at stå i træk, og heller ikke stærk sol hele dagen, så det skal man lige have i tankerne, når man planlægger hvor ens fugle skal bo.

Det bedste er at bruge naturgrene i buret i forskellig tykkelser, så får fuglene lidt gymnastik til tæerne, og friske grene er altid dejlige at sidde og bide i. Husk at pinde skal udskiftes en gang i mellem. Naturgrene hjælper også fuglene med at slibe neglene, så de ikke bliver for lange.

Jeg bruger aviser hos parakitterne og Hugro bundstrøelse eller lignende til småfuglene i bunden af mine bure/volierer, da det er nemt at gøre rent og fungerer fint. Sand og sandpapir skal man ikke bruge, da det er sundhedsskadeligt for fuglene.

 

Billeder af forskellige bure og volierer

10/8-23: Ny voliere, Madeira fra Montana i 3 sektioner. Ca 255 cm lang.

August 2022: Ny voliere, hvor vi har sat to sammen og så modificeret lidt på tag og sider. Der er foderkarussel i begge ender.
Den er købt hos Zooplus og hedder Bella Casa. Store model er 131 cm lang og lille er 83 cm, så samlet ca 214 cm bred.

 


Voliere 2 meter lang.
Superfed specialbygget voliere, som er min fars gamle havevoliere, hvor nogle af mine undulater har haft sommerophold i. Nu står den så i min stue:)
(november 2016)

 


Stuevoliere - til venstre som den oprindeligt ser ud med tag, og til højre med hjemmelavet nettag for at give fuglene mere lys.
Min stuevoliere som jeg har haft i over 10 år. Den kan deles op, så der er fra 1-4 rum. Den er 1 meter lang.


Stuevoliere, hedder New Madeira Double, som kan deles i to og man kan købe ekstra moduler til den, så den kan blive længere. Den er ca 165 cm lang.
Alle tremmerne er vandrette, hvilket skulle være godt for fuglene at klatre i (synes nu mine klatre glimrende i lodrette) men det har givet lidt udfordringer ift pumpeglas og hængede madskåle som jeg plejer at bruge, så det skal man da lige være opmærksom på. Volieren er købt i 2020.

 

Der er lavet en smule om ved kasseburene, da de to øverste bure er skiftet ud. I alt er der fem avlsbure (det midterste bur er et stort)
(November 2023)

 


Lille opdrætsopsæt. Øverste bur er to bure der er sat sammen til et - lige knap 160 cm langt.
Nedenunder er der 4 kassebure, som er ment til avl, mens det øverste pt er til selvstændige unger. Opsat i 2020.
Det midterste bur er efterfølgende blevet lavet til et stort, så der nu er to bure på 160 cm og to på 80 cm.

 

-----

Billeder af tidligere bure og volierer


Udsnit af indendørs voliere som min far havde tropefugle i.
( Den er blevet solgt)

 


Kassebure som har været brugt til avlsbure
(har dem ikke længere)Udendørs voliere med special mål. Det var min fars voliere hvor der boede Bourkes parakitter.
( Den er blevet solgt)