Foder & pleje

Fugle er sociale og skal derfor ALTID holdes sammen med artsfæller!

Foder
Gouldsamadinerne får en tropeblanding som grundfoder, mens citronparakitterne får en parakitblanding uden solsikke. Derudover får de foniopaddy, siskenfrø, skovfugleblanding, æggefoder og vi prøver gerne nye ting som fx pagima eller andet, der lyder interessamt. De har altid adgang til vand, fanøskaller samt sepiaskaller. De får også vispumin, samt nekton s eller Bio-tin. Derudover får de lidt grønt, fx persille eller revet gulerod.

Pleje
Det kan hænde at ens fugle skal have klippet negle, hvilket kan gøres med en tre-i-en eller en saks til gnavere - pas på ikke at klippe i blodåren! Det er meget forskelligt, om og hvor ofte det er nødvendigt, og grene i forskellig tykkelse kan hjælpe lidt på det. Men nogle fugle får for lange negle, og der bliver man nødt til at klippe dem.

Fuglene skal naturligvis også have gjort rent, hvor ofte det er nødvendigt afhænger af størrelsen på fuglenes bolig, samt hvor mange der bor i den.

Fældning
Fugle fælder, dvs. skifter deres fjerdragt. Hos papegøjerne sker det mere løbende, dog kan man i perioder godt se at nu fælder de meget (bl.a. på mængden af fjer på gulvet), men generelt er det ikke voldsomt tydeligt.
Gouldsamadinerne fælder til gengæld på en lidt anden måde, og de kan godt være meget påvirket af det, selvom der ikke er noget i vejen. Det virker til at de har en decideret fældetid, hvor alle fjer skiftes, og det kan altså godt give bare pletter mm. For alle fugle er det ekstra vigtigt med sund kost og gerne ekstra vitaminer i fældeperioden, for det er hårdt for fuglene. Ligeledes er det vigtigt ikke at flytte fuglene, mens de fælder, da det kan få fældningen til at gå i kludder.

Gouldsamadine (hun) med åben ring