Undulater

Velkommen til mit opdræt af undulater:)

Jeg er vokset op i et hjem med fugle, idet min far har holdt et bredt udvalg af mindre fugle. I 1990 fik jeg min første fugl, som var en kanariefugl. Efter Tophats død i 1994 fik jeg min første undulat Junior, og jeg har siden da holdt undulater.


Papageno, lysegrøn normaltegnet - ligesom den vilde undulat

 

Undulater - Melopsittacus undulatus
Den lille græsparakit stammer fra Australien, hvor de lever som nomader i kæmpe flokke. Den vilde undulat har en lysegrøn krop, gult hoved og sorte tegninger på vingerne. Det var naturforskeren John Gould, der i 1840 tog de første levende eksemplarer af undulater med til Europa. I 1894 indførte Australien et eksportforbud af undulater, hvilket fortsat gælder. Undulaten viste sig at være ynglevillig, og efter adskillige år i fangenskab opstod de første mutationer - dvs. afvigende farve eller tegninger ift. den vildfangede. Mutationer opstår også i naturen, men de lever ofte kun kort tid, da de er langt nemmere for et rovdyr at udse sig, når der i en flok af grønne undulater, fx pludselig er en blå. Mens mutationer kan bibeholdes i fangenskab vha kontrolleret avl.

Australske & engelske undulater
Udover undulaten nu findes i en masse forskellige varieteter, er der også gennem mange år, blevet fremavlet en større udgave af undulaten. Den store udgave omtales ofte som engelske undulater, men det er samme art som den mere naturlige australske. Den engelske undulat er en del større end den australske.