Bur & Tilbehør

Boligen:
Ørkenrotter graver meget, og får dermed strøelsen til at stå i alle retninger og derfor kan det være en fordel at holde dem i akvarier, terrarier eller lignende. De er gode til at hoppe, så der skal altid tag på, lige meget hvilken burløsning man benytter sig af. Nederst på denne side er der billeder af de burtyper, jeg bruger eller har brugt.
Man kan også holde dem i tremmebure, bare husk på at det er et lille dyr, så tremmeafstanden skal være lille, så de ikke kan klemme sig ud.

Absolut minimum størrelse til to ørkenrotter vil jeg sige er 60 x 30 x 40 cm og til fire totter mindst 80 x 40 x 40 cm, men selvfølgelig meget gerne større!

Af bundstrøelse bruger jeg papirstrøelse (fx boxo comfort, Über eller lignende) og da dyrene graver meget og laver gange, så skal det være et tykt lag, gerne 20 cm eller mere. Spåner er ikke velegnede, da de ikke kan lave gange af dem.

Placering af buret er også vigtigt; ørkenrotter kan (ligesom andre dyr) ikke tåle træk, og høj musik og anden støj er heller ikke rart at bo lige op af.


Über papirstrøelse, fås i flere farver. Der findes flere forskellige mærker, hvor Boxo Comfort plejer at være billigst, men prisen kan svinge en del alt efter, hvor man køber det.

 


Vandflaske/skål
Dyrene skal også have vand, og her kan man så vælge en vandskål eller en alm. drikkedunk - disse fås både med sugekop, så de kan hænge på væggen i plasticburet/akvariet, eller med en lille dut i toppen så de kan hænge i tremmerne i loftet. Og har man et tremmebur kan man købe en der kan sidde gennem dem. Da ørkenrotter bider i alt, kan man godt forvente at de vil ødelægge vandflasken, hvis dennes plastic del hænger så langt nede at de kan nå den. De skal selvfølgelig kunne nå dutten, så de kan drikke. Men hav hellere en ekstra flaske på lager eller en skål, hvis de lige får lyst til at ødelægge flasken...


Alma demonstrerer hvad en tom toiletrulle kan bruges til:)


Baloo har brugt en havregrynspakke til at lave rede i:)


Tulle & Speedy tester hængekøje


Rafiki bruger sin hængekøje lidt anderledes, da han har bidt hul i den og sammen med magen ligger sig inden i den for at sove

Legetøj
Der er massevis af legetøj til smådyr i dyrehandleren, så der kan man finde noget til enhver smag. Vær dog opmærksom på at ørkenrotter er meget destruktive og ødelægger plastic. Træting bliver der selvfølgelig også gnavet i, men det plejer holde lidt længere. En billig ting som tomme toilet/køkkenruller er også meget populært. Lad dem endelig får lidt af papiret med, for de bruger det til at bygge rede. Tom papemballage fra havregryn, cornflakes etc destruerer de små også gerne - eller bruger dem til rede.

Totternes nuværende bolig (2021):

Nagarium: 75 x 45 x 37 cm

 

 

--

Forskellige bure som jeg tidligere har brugt:

Terrarie: 60 x 30 x 30 cm.

Gabberbur: 70 x 45 x 30 cm

Akvarie: 60 x 30 x 40 cm

Akvarie - 80 x 35 x 40 cm

Akvarie - 80 x 40 x 40 cm med ørkenlandskab som baggrund

Etagebur med både tremme- og akvariedel
70 x 37 x 56 cm (købt hos zooplus.com)

Joker bur
64 x 44 x 34 cm