Mongolske ørkenrotter - også kaldet gerbiler

Vildfarvet (agouti) ørkenrotte

Ørkenrotten
Der er flere forskellige arter ørkenrotter, men den mest almindelige i fangenskab er den mongolske ørkenrotte, som også er den, jeg holder. Den stammer fra Mongoliet, og på trods af dens navn er den faktisk i tættere i familie med hamsteren end med rotten. Den er ca. 12 cm lang og har derudover en ca. 10 cm lang behåret hale. I fangenskab bliver den ca. 3-4 år.

-

En ny dyreart i bestanden
I oktober 2005 skulle jeg tage nogle ørkenrotter med fra Jylland og aflevere dem i København, og skæbnen ville altså at de kom til at overnatte hos mig...og suk...så var jeg solgt, for hvor var de bare nuttede, specielt da de lagde sig til at sove, og bare lå der i transportkassen på mit spisebord og snorkboblede.

Jeg var jo faldet pladask for dem og selvom jeg jo absolut ikke skulle have sådan nogle med lange haler, så endte det jo på en anden måde:)
I marts 2006 besøgte jeg en veninde i Jylland, som holder ørkenrotter, og hele vejen hjem i toget, tænkte jeg så det knagede, om jeg ikke også skulle have sådan nogle søde nogle, og fortrød faktisk at jeg ikke have købt et par hos hende. Da jeg kom hjem gik eftersøgningen i gang på de perfekte ørkenrotter, men det var faktisk svært at finde nogle opdrættere, så det endte med at jeg købte mine første ørkenrotter i tre forskellige dyrehandlere. Jeg holdt og opdrættede ørkenrotter i 10 år, før jeg holdt i april 2016 besluttede mig for at holde en pause med dem.

I oktober 2021 fik jeg lyst til at holde ørkenrotter igen, og efter lidt søgen lykkedes det at finde et par som jeg købte sammen med en unge fra dem.

De overnattende gæster i oktober 2005: 6 uger gamle og bare så søde - og trætte:)