Bure

Kaniner kan både holdes ude og inde. Jeg har kun haft kaniner inde, og derfor er det kun dem der er omtalt her. Prøv evt. at se under mine links, hvis du søger informationer om udekaniner.

Det kræver et stort bur at holde kanin, og absolut minimum for en dværgkanin er 120 x 60 cm og så højt at kaninen kan stå på bagbenene uden at ramme taget.

En anden type bur til indendørs er en indhegning. I de første par år boede Kløver og Femmer (mine to første kaniner) i en indhegning på mit værelse. Indhegningen var til at begynde med 150 cm lang, men blev hurtigt udvidet til 220 cm lang og 85 cm dyb. Den var rigtig god for der var plads til at de begge kunne være der, og kunne bevæge sig uden at ramme hinanden eller buret konstant.

Kaniner nyder at kunne springe rundt og spæne så hurtigt som de vil. De oplever en masse og får sine yndlingssteder i stuen og det er meget morsomt at se en kanin spæne rundt og lave sjove krumspirng. Husk at fjerne ledninger og andet (evt. planter) som kaninen ikke må bide i inden du slipper den løs i hjemmet.

Forslag til bure:

Maj 2009: mit nyeste bur, hver etage er 120 x 60 cm

Tremmebur 120 x 60 cm

Indhegning 180 x 60 cm

Indhegningen inden vi flyttede. Femmer ses i venstre side og Kløver har gemt sig:) Hvis man selv vil lave en indhegning så husk at lave tag til, for kaniner kan springe ret højt.