Kaniner

Hvilken kanin skal jeg vælge
Der findes rigtig mange forskellige racer kaniner, og størrelsen spænder fra de mindste på helt ned til 800 gram og op til kæmperacerne på 7 kg. eller mere! Der findes racer med hængerører, kaldet væddere, samt kaniner med opretstående ører. Pelsen kan både være lang, kort, rex eller satin.
En kanin kan nemt blive 6-10 år og det vigtigt at sætte sig ind i dets behov, inden man køber den - dette for at sikre at kaninen er det rette valg for netop dig og ikke mindst at den bliver passet på bedste vis, hvilket vil være til glæde både for ejer og kanin. Det kan kun anbefales at købe hos en privat opdrætter, hvor du har muligheden for at møde forældrene til den unge du har udset dig. På denne måde kan du danne dig et billede af hvor stor ungen bliver, samt opleve hvordan forældrenes temperament er.
Både hanner og hunner kan blive gode kæledyr - det kan være en fordel at få dem kastreret, da de kan finde på at strinte, blive sure i brunst og lave andre unoder pga. hormoner. En kanin forbliver aktiv og energisk efter en kastration.

Kaninungen du vælger skal
-
være minimum 8 uger gammel før den må forlade sin mor
-
have en tør snude
- have klare øjne
-
en pæn pels - læg især mærke til om den er våd om numsen (det må den IKKE være)

Det er en tillidssag at købe et dyr, så snak med sælgeren og få en fornemmelse af om du føler dig tryg ved at købe fra hende/ham. Du skal ikke føle dig presset til at købe en kanin, det er jo dig der skal vælge og passe den resten af dens liv.

Kløver i sofaen, hvor han elsker at tage de vildeste hoppeture