Navnevalg

Alle mine marsvineunger bliver solgt med stamtavle, hvorpå der står et fornavn samt mit opdrætternavn (la Cour), og da jeg en gang i mellem får spørgsmål om hvordan jeg finder på navnene (måske fordi det ikke altid er helt almindelige navne), så synes jeg det var på sin plads at fortælle her...

-

De første to kuld
Det allerførste kuld jeg fik, bestod af en unge, og den var bare kær og mørkebrun (gylden), så det blev til Nougat.. 2. kuld bestod af fire unger, og her besluttede jeg at de skulle hedde noget jeg kunne huske hang sammen, så de fik navne fra Løvernes Konge: Simba, Pumba, Nala & Sarabi. Pumba beholdte jeg.

-

Ideen om temanavne opstår
Jeg kom selvfølgelig til den konklusion at det er helt vildt hyggeligt med marsvineunger, så det ville jeg gerne have lidt oftere, så jeg købte en ny han, som på papiret hed Aragon, og da min bror (som ikke interesserer sig for marsvin) hørte det......okay hørte og hørte, da jeg kom hjem med Aragon pilede jeg ind til ham og sagde "se se, er han ikke kær, han hedder Aragon". Hvorpå min bror sagde "så må alle hans børn hedde noget fra Ringenes Herre". Og det var jo simpelthen en genial tanke, så nu havde jeg pludselig en supergod ide til de næste mange kulds navne, for min anden avlshan Pumba kunne jo få børn der hed noget fra Løvernes Konge.

-

Hobbitten, Ringenes Herre & Løvernes konge
Sådan blev det, Aragons børn har navne fra Hobbitten eller Ringenes Herre og Pumbas børn har navne fra Løvernes Konge 1-3.
Så alle kuld indtil oktober '04 har navne ud fra hvem deres far er, men så skete der det at Pumba fik tre unger med Electra, og i det kuld var det planlagt at jeg skulle beholde en Hassel (gyldenagouti - hedder Hassel pga. et af mine barndomsmarsvin var den farve og hed Hassel). Der kom endda to af slagsen, men den ene var bare så nuttet og mere butsnudet end den anden, så det blev til Hassel - en ny avlshun. Men i det kuld var der også en unge der var overvejende sort med gyldent, og jeg har et kæmpe stort ømt punkt for sorte dyr og da den også var en hun, og dermed kunne indgå i avlen så måtte den blive her. Den fik så navn fra en bog der hedder Kaninbjerget (skrevet af Richard Adams), hvor også Hassels navn stammer fra. Så kuldet kom til at hedde Hassel, Agern og Valnød.

-

Kaninbjerget & Planeter, Stjerner & kunstnere
Hassel & Agern er så mine to nuværende avlshunner, og da de er i familie med Pumba, er det Aragon og hans søn Pippin som de skal parres med. Så nu synes jeg det blev tid til at skifte navnetema, så nu får kvinderne magten, og Hassel & Agerns unger vil alle få navne fra Kaninbjerget.

-

Golden Gates unger vil få navne efter planeter og stjerner

Lolipops unger får navne efter kunstnere

Bertas unger vil få navne der begynder med B - for det eneste jeg kunne komme i tanke om, når jeg tænkte på Berta er Prop og Berta, og der synes jeg ikke lige der var navne jeg ville bruge:)

-

Unger født fra 2010-2012:

Lady Sølvers unger begynder med S (fordi hun primært går under navnet Sølver - da hun ligner min gamle hun Sølver)

Prius' unger får navne efter biler....det var ligesom oplagt med det navn:-)

Tulles unger får navne indeholdende dobbelt l

Liljes unger får navne efter blomster, træer og andet natur:-)

-

Unger født fra 2017-:

Første kuld fra 2017 hedder alle noget med A, så nu bliver det alfabetisk:)