Bag om dyreholdet 2018

Lidt løst og fast om mit dyrehold..(opdateres kun i begyndelsen af året)

Lidt om mig:
Jeg hedder Anna, er født i 1979 og bosat i København.
Siden jeg var 7 år gammel har jeg haft kæledyr, og har efterhånden prøvet lidt af hvert bl.a. guldhamstere, marsvin, kaniner, ørkenrotter, fisk, dværghamstere og forskellige fuglearter.

Marsvin:
Jeg har haft marsvin af to omgange, første gang fra 1989/90-1997 og så igen fra 2001. Min bestand af marsvin er lige nu på 9 stk.
Fra 2002-12 har jeg opdrættet kæledyrsmarsvin under opdrætternavnet "la Cour", hvorefter jeg holdt en pause med avlen. I 2017 begyndte jeg så småt op med avlen igen. Denne gang med racerne Lunkarya, Curly & Californian og selvfølgelig kæledyr:)

 


Mit første kuld unger i 2017 - 1. generation Curly
(Fra venstre er det Alexander, Alaska, Alba og Allie)

 

Kaniner:
I foråret 1999 købte jeg mine to første kaniner, og jeg har siden da holdt kaniner. Jeg har 2 dværgvæddere som er fra 2009.


Brombær med ansigtet i de meget meget uskyldige folder

Fugle:
Min første fugl var en kanariefugl, som hed Tophat, som jeg fik i 1990. Efter dens død fik jeg i 1994 undulater, og det har jeg fortsat. Jeg har i dag 10 undulater, og avler også med dem, dog langt fra hvert år og holder også lange avlspauser. De sidste kuld jeg fik var i 2016, og jeg ved pt. ikke om der kommer unger i 2018.


Rockshe & Gråpip


Akvarium:
I 2006 fik jeg akvarie igen (havde det også som barn), det er dog først i 2013 at jeg har fået sat det på min hjemmeside. Jeg har pt. 5 akvarier og har guppyer, Ancistrus claro, L129, Ancistrus sp. rød variant, pansermaller (aspidoras), snegle og rejer. De fleste yngler lystigt:)


Tylomelania sp. orange poso (sneglene) og en Neocaridina davidi var. blue fairy (rejen)

 

Planter:
Det er godt nok ikke dyr, men jeg valgte i 2017 at lave en sektion med mine planter, primært chiliplanter, da det efterhånden fylder en del herhjemme og friske peberfrugter fra egne planter er bestemt også noget marsvinene er tilhængere af:)
I 2014 begyndte jeg på at plante chiliplanter mm, og jeg er blevet meget bidt af det - til trods for jeg endnu ikke spiser de stærke - og udover massevis af chilier har jeg også haft held med agurkeplanter, salat mv. Da jeg bor i lejlighed uden altan, så er pladsen ret begrænset, men det gælder bare om at få så meget ud af det som muligt:) Jeg har også alm. grønne planter, hvor min absolut yndlings er væddeløbere:)


Høsten fra en dag i november 2017