Bag om dyreholdet 2019

Lidt løst og fast om mit dyrehold..(opdateres kun i begyndelsen af året)

Lidt om mig:
Jeg hedder Anna, er født i 1979 i København, hvor jeg også er opvokset og boede lige indtil sidste år. For i december 2018 gik drømmen om hus og have i opfyldelse, og det betyder at husstanden nu er rykket til Kalundborg - eller ihvertfald 10 km derfra.
Siden jeg var 7 år gammel har jeg haft kæledyr, og har efterhånden prøvet lidt af hvert bl.a. guldhamstere, marsvin, kaniner, ørkenrotter, fisk, dværghamstere og forskellige fuglearter.

Marsvin:
Jeg har haft marsvin af to omgange, første gang fra 1989/90-1997 og så igen fra 2001. Min bestand af marsvin er lige nu på 14 stk.
Fra 2002-12 har jeg opdrættet kæledyrsmarsvin under opdrætternavnet "la Cour", hvorefter jeg holdt en pause med avlen. I 2017 begyndte jeg så småt op med avlen igen. Denne gang med racerne Lunkarya, Curly & Californian og selvfølgelig kæledyr:)

 


Mit første kuld unger i 2017 - 1. generation Curly
(Fra venstre er det Alexander, Alaska, Alba og Allie)

 

Kaniner:
I foråret 1999 købte jeg mine to første kaniner, og jeg har siden da holdt kaniner. Jeg har nu 1 dværgvædder som er fra 2009.


Vintergæk - min gamle dreng på 9 år

Fugle:
Min første fugl var en kanariefugl, som hed Tophat, som jeg fik i 1990. Efter dens død fik jeg i 1994 undulater, og det har jeg fortsat. Jeg har i dag 7 undulater, og avler også med dem, dog langt fra hvert år og holder også lange avlspauser. De sidste kuld jeg fik var i 2016, og jeg håber at der kommer gang i avlen igen i 2019, men med hus og have og en masse drømme om udendørsvoliere mv., så ved jeg ikke hvor langt jeg når.


Rockshe & Gråpip


Akvarium:
I 2006 fik jeg akvarie igen (havde det også som barn), det er dog først i 2013 at jeg har fået sat det på min hjemmeside. Jeg har pt. 2 akvarier og har guppyer, Ancistrus claro, L129, pansermaller (aspidoras), snegle og rejer. De fleste yngler lystigt:)


Tylomelania sp. orange poso (sneglene) og en Neocaridina davidi var. blue fairy (rejen)

 

Planter:
Det er godt nok ikke dyr, men jeg valgte i 2017 at lave en sektion med mine planter, primært chiliplanter, da det efterhånden fylder en del herhjemme og friske peberfrugter fra egne planter er bestemt også noget marsvinene er tilhængere af:)
I 2014 begyndte jeg på at plante chiliplanter mm, og jeg er blevet meget bidt af det - til trods for jeg endnu ikke spiser de stærke - og udover massevis af chilier har jeg også haft held med agurkeplanter, salat mv. Jeg har også alm. grønne planter, hvor min absolut yndlings er væddeløbere:)
Fra i år (2019) har jeg jo så en masse nye muligheder da jeg har fået have, så denne del af hjemmesiden har jeg en plan med vil ændre sig noget, men der er så mange ting jeg gerne vil, så må jo nok indse det hele ikke sker på et år:)


Høsten fra en dag i november 2017