Bag om dyreholdet 2020

Lidt løst og fast om mit dyrehold..(opdateres kun i begyndelsen af året)

Lidt om mig:
Jeg hedder Anna, er født i 1979 i København, hvor jeg også er opvokset og boede lige indtil december 2018... For i december 2018 gik drømmen om hus og have i opfyldelse, og det betyder at husstanden nu er rykket til en lille by 10 km udenfor Kalundborg.
Siden jeg var 7 år gammel har jeg haft kæledyr, og har efterhånden prøvet lidt af hvert bl.a. guldhamstere, marsvin, kaniner, ørkenrotter, fisk, dværghamstere og forskellige fuglearter.

Marsvin:
Jeg har haft marsvin af to omgange, første gang fra 1989/90-1997 og så igen fra 2001. Min bestand af marsvin er lige nu på 17 stk.
Fra 2002-12 har jeg opdrættet kæledyrsmarsvin under opdrætternavnet "la Cour", hvorefter jeg holdt en pause med avlen. I 2017 begyndte jeg så småt op med avlen igen. Denne gang med racerne Lunkarya, Curly & Californian og selvfølgelig kæledyr:)

 


Mit første kuld unger i 2017 - 1. generation Curly
(Fra venstre er det Alexander, Alaska, Alba og Allie)

 

 

Fugle:
Min første fugl var en kanariefugl, som hed Tophat, som jeg fik i 1990. Efter dens død fik jeg i 1994 undulater, og det har jeg fortsat. Jeg har i dag 7 australske undulater, og avler også med dem, dog langt fra hvert år. De sidste kuld jeg fik var i 2016, men har da ikke helt opgivet at skulle have unger med dem igen.
I 2019 fik jeg et stort ønske opfyldt, da det lykkes at finde 1,1 Citronparakitter som simpelthen er så skønne. Derudover blev bestanden også udvidet med 2,2 gouldsamadiner.


Mine to skønne Citronparakitter


Akvarium:
I 2006 fik jeg akvarie igen (havde det også som barn), det er dog først i 2013 at jeg har fået sat det på min hjemmeside. Jeg har pt. 2 akvarier og har guppyer, Ancistrus claro, L129, snegle og rejer.


Tylomelania sp. orange poso (sneglene) og en Neocaridina davidi var. blue fairy (rejen)

 

Haven/Planter:
I 2014 begyndte jeg at blive meget interesseret i at dyrke chiliplanter, og i 2017 lavede jeg så en sektion omkring på det min hjemmeside. Siden dengang er det så i mindre grad de stærke chilier, men til gengæld et bredere udvalg af planter/afgrøder, som interesserer mig. Efter jeg flyttede i hus og nu har have (dec 18), så er mulighederne jo pludselig nogle helt andre, end i en lejlighed, og det skal naturligvis udnyttes. Så udover chilier/peberfrugter, så prøver jeg mig også frem med højbede ude i haven. I 2019 fik jeg bl.a. smukke kartofler og gulerødder og et par auberginer. I 2020 har jeg - naturligvis - planer om meget mere. Jeg vil prøve at opdatere lidt om, hvad der sker i haven, meeen jeg synes jo det er sjovere at være i haven end sidde foran computeren og opdatere om den, men lidt kommer der forhåbentligt:)


Bortset fra kødet så er det afgrøder fra haven med peberfrugter, agurker, salat og blå kartofler:)