Nyheder 2009

Lidt nyt på sitet er denne side, hvor jeg vil opdatere med nyheder.

19. december 2009:
Ørkenrotter:
Mine ørkenrotter. Smarties døde desværre for lidt over en måned siden, og det lykkedes ham ikke at gøre Alma drægtig inden, så Alma har gået alene i nogle uger. Jeg har i går fået en låne-han med hjem. En meget smuk grå agouti, der hedder Alfred. Han har bare det sødeste hoved og en rigtig flot farve. Alma & Alfred går nu i split bur, og håber de i løbet af julen er klar til at gå sammen, så der kan komme et kuld fra dem. Alfred kan ses under "mine ørkenrotter"...
De andre to avlspar er tilsyneladende gået i cølibat, så heller ingen unger der.

Kaniner: Et par nye billeder af Sortavar, som fandt et hyggeligt hvilested i stuen. Jeg har valgt at gemme mine fire unger, så når jeg får tid får de også egne sider. Pt kan de ses under kuld.

-

8. november 2009:
Ørkenrotter
: Mine ørkenrotter - sat billede af Alma og Smarties ind, de to er flyttet sammen nu, og det lader til at gå godt; håber det varer ved:-)

-

31. oktober 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - de sidste unger er nu flyttet hjemmefra, og der er ingen unger i rederne, så det vil tage lidt tid, før der er salgsunger igen. Jeg har byttet om på to af parrene, så nu går Anthon og Ritter Sport sammen, mens Alma og Smarties er ved at blive ført sammen, men de er ikke helt så samarbejdsvillige som førstnævnte par...

-

25. oktober 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - Almas unger blev ikke hentet, så der er tre drenge til salg, der meget gerne vil følges ad ud i den store verden:-)

-

17. oktober 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - Almas hanunger er blevet reserveret og bliver hentet i næste uge.

-

12. oktober 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - Almas hun-unger har fået nyt hjem, og der er kommet nye billeder af de tre hanunger, der nu er klar til at flytte hjemmefra.

-

3. oktober 2009:
Kaniner
: Kuld - ungerne har nu officielt fået navne og de har været ude og løbe frit i lejligheden og de nød hvert sekund af det og sov rigtig godt den følgende nat:-) Der er masser af nye billeder af dem.

Ørkenrotter: Til salg - nye billeder af Almas unger.

-

27. september 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - nye billeder af begge kuld + reserveringer på Ritter Sports & Smarties drenge

Kaniner: Kuld - nye billeder af ungerne. Mine kaniner - nyt billede af Sortavar

-

20. september 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - nye billeder af begge kuld samt reserveringer på de to piger

Kaniner: Kuld - nye billeder af ungerne, der nu er 7 uger gamle

-

13. september 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - nye billeder af begge kuld

Kaniner: Kuld - nye billeder af ungerne

-

6. september 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - nye billeder af begge kuld

Kaniner: Kuld - nye billeder af kuldet. Desværre er min yndlingsunge i kuldet død, den lille sov ind i går morges og er blevet begravet i mine forældres have.

-

2. september 2009:
Ørkenrotter
: Mine ørkenrotter - jeg har jo forsøgt i flere måneder at sætte Bambi & Knas sammen. Dette opgav jeg simpelthen, og Bambi flyttede for et par uger siden hjem til Tina, hvor hun nu bor sammen med en smuk han der hedder Stampe - og det var kærlighed ved første blik for de to totter, så det er rigtig godt.
I går eftermiddags, da totterne skulle fodres, fandt jeg desværre Knas død. Hun havde ellers virket frisk nok, men det er jo desværre ikke alle der bliver lige gamle.

-

30. august 2009:
Kaniner
: Kuld - nye billeder af Sølvers unger.

Ørkenrotter: Til salg - Almas kuld er flyttet hjemmefra, hvilket hun samme dag kvitterede med at få femlinger. Ritter Sport har også fået et kuld, der er to unger der pt. ser fine ud - de kan dog ikke reserveres foreløbigt.

-

23. august 2009:
Kaniner
: Kuld - masser af nye billeder af Sølvers unger. Der er sågar et par ører der er begyndt at lægge sig ned i vædderstil - dog ikke et helt sæt, så masser af gode propelører. Ungerne er meget kontaktsøgende og vil meget gerne nusses, så det er en ren fornøjelse at fodre og snakke med dem.

-

18. august 2009:
Marsvin
: Mine marsvin - marsvinehimlen. Balin døde i går af alderdom - han blev 5,7 år.

-

16. august 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - nye billeder af trillingerne

Kanin: Kuld - masser af nye billeder af Sølvers gudeskønne unger:-)
Mine kaniner - Nyt billede af Femmer, som bare vokser og vokser og trives godt

-

12. august 2009:
Ørkenrotter
: til salg - de tre unger er blevet reserveret

Kanin: Kuld - nye billeder af Sølvers unger

-

8. august 2009:
Ørkenrotter
: Til salg - både Cocos og Ritter Sports unger er flyttet hjemmefra i dag. Der er nu kun tre unger fra Alma & Anthon til salg - de er dog langt fra klar til at flytte.

Marsvin: Futte er oven på en måneds venten, som sikkert var lang for ham, nu kommet i bur sammen med nogle tøser:-)

-

7. august 2009:
Kaniner
: Nye billeder af ungerne under kuld. Der er lavet lidt om på Til salg og Kuld siden. De er bare så skønne de små unger, og så smukke. Er stadig i tvivl om farverne på flere af dem, men det lader til at der er nogle fine japanertegnede mellem, den ene er også kappetegnet, og den er bare så sød. Helt grumt snart at skulle tilbage på arbejde, så er der jo ikke tid til at sidde og stirre på de små det meste af dagen:-)

Ørkenrotter: Til salg - Cocos to piger er begge blevet reserveret. Så nu er det kun Alma & Anthons trillinger, der er ledige - de er dog langt fra klar til at flytte.

-

4. august 2009:
Kaniner
: En af ungerne er desværre død, men de andre fem ser ud til at trives rigtig fint og farverne er så småt ved at træde frem - der er nye billeder af dem på deres side (kaniner - til salg / kuld).

Ørkenrotter: Til salg - nye billeder af sp. argente samt det yngste kuld

-

2. august 2009:
Kaniner
: Sekslingerne har det godt og er nu samlet i en rede, der er blevet foret fint, så ungene er nu godt gemt.

Ørkenrotter: Til salg - de to sp. agouti er reserverede

Ting til salg - nogle bure er solgt og et par ting er reserverede

-

31. juli 2009:
Kaniner
: Sølver begyndte at bygge rede i morges ved 8-tiden, og et par timer senere havde hun født og jeg kunne se høet "trække vejret" flere steder. Det viste sig at der var hele tre steder med unger. Her til aften er det dog reduceret til to - ved ikke ligefrem om jeg vil kalde det reder, men rart at Sølver har samlet ungerne en smule mere end tidligere. Håber hun husker at fodre i begge reder. Der ser ud til at være 6 unger, så det er noget af et kuld. Da det er Sølvers første kuld, holder jeg fingrene så langt væk som muligt, så hun kan få fred og ro. Hun ville dog rigtig gerne nusses til aften, så mens jeg nussede hende tjekkede jeg lige om alle trak vejret og det gjorde de, så nu håber jeg at alt går vel og at Sølver har styr på sekslingerne. Der er taget nogle få billeder, hvor ungerne kan anes - ses på Til salg + kuld. Det er muligt at blive skrevet op til en unge - bare send en mail.

Ørkenrotter: Til salg er opdateret da det ældste kuld er flyttet hjemmefra. Der er nye billeder af de tre kuld der endnu er for små til at flytte. To af ungerne fra Smarties og Ritter Sports kuld svinger en del i aktivitetsniveau, så de er sat på standby. De to agoutier er friske og frejdige, og er ligesom Cocos unger snart klar til at flytte hjemmefra.

-

25. juli 2009:
Marsvin
: Futte har det godt og han heler meget fint:-)

Ørkenrotter: Alma & Anthons unger er i dag flyttet i egen bolig, hvor de skal gå og hygge sig til de bliver hentet i næste weekend. Der er nye billeder af dem på deres side. Alma fødte til morgen trillinger, så de har også fået en side for sig (via Til salg). Coco & Yankies unger ser begge meget fine ud, ligner grangiveligt begge piger. Ritter Sport & Smarties to agouti unger ser helt perfekte ud, men de to andre synes jeg har svinget lidt i denne uge, den ene har hele tiden været noget mindre end de andre, men nogle af dagene har de virket lidt trætte i det, så nu må vi se tiden an, om det bare har været tilfældigt at jeg har vadet ind til dem midt i luren. Overvejer kraftigt at dele det par ad. Alle fire unger ligner drenge.
Bambi og Knas som har gået i splitbur længe har jeg sat sammen idag, men det var ikke nogen god ide, så de er skilt ad igen, og går nu i split igen. Lidt ærgerligt, men sådan er det jo.

Kaniner: I dag har jeg hentet min lille hermelin rex hjem. Hun er 8 uger gammel og bare så fin. Hun skal hedde Femmer, lige som min gamle kanin, der også var sort. Lige nu virker det som et stort navn til hende, for hun er en fin lille pige, men mon ikke hun vokser sig ind det, ellers må hun jo skifte navn:-) Jeg har oprettet hendes egen side, hvor der er lidt billeder af hende. Sortavar er der også kommet et nyt billede af - det er endelig lykkedes at få tømreren til at komme og lave mit køkken næsten færdigt, så nu der kaninsikret derude, så ingen "kommer til" at møve sig ind under køkkenskabene og hygge sig med ledninger:-) Både Sølver & Sortavar har i den anledning fået frit løb i hele lejligheden og det er nu bare fedt at se dem gå på opdagelse i flere rum. Sortavar er jo et stort nussehoved, så hun kom hen og smed sig på sofaen og skulle liiiige nusses i en halv times tid inden hun kunne fortsætte eventyret rundt i lejligheden, og da jeg så ville fodre marsvinene farede Sortavar rundt om benene på mig - haha kan lige se den sygemelding "jeg har desværre brækket benet for jeg faldt over min kanin". Faldt dog ikke, og det viste sig at Sortavar bare gerne ville tages op og også ind i sit bur og få aftensmad. Sølver er mere eventyrlysten og vil meget hellere på opdagelse end ligge stille og nusses, så det er to meget forskellige kaniner - spændt på hvordan Femmer er, når jeg har lært hende at kende.

-

12. juli 2009:
Marsvin
: Futte har det fortsat godt, og tager sin medicin uden problemer - herligt med velopdragede marsvin:-) Et par dage efter han kom hjem, fandt jeg ham om aftenen puttet i et håndklæde - fik lige taget et billede af det (er på hans side), og ender da med at han fast skal have håndklæde i buret, når han er så glad for at bruge det som dyne:-)

Ørkenrotter: Jeg har i dag taget billeder af alle ungerne; alle tre kuld har nu fået fine farver på, så jeg har skrevet mit bud på deres farver på siden, og de nye billeder er at finde under til salg.

Undulater: Fredag aften fandt jeg Vincent død:-( Der havde intet været med ham og han var bare så smuk og sød, så det var rigtig trist. Han blev 6 år.

-

8. juli 2009:
Marsvin
: Futte har været til dyrlægen i dag og er blevet kastreret. Det medførte Futtes første biltur, og da vi nåede til dyrlægen (tager 10 min.) havde han svøbt sig helt ind i håndklædet, så han var slet ikke til at se:-) Men det var også tidligt om morgenen, lige efter morgenmaden, hvor et hvert marsvin med respekt for sig selv burde sove. Operationen gik godt, og kl. 14.30 kunne jeg hente ham igen og han kom godt hjem, helt uden at gemme sig, og lige ned i et rent bur med persille og frisk hø - det synes han slet ikke var dårligt:-) De næste 4 dage skal han have antibiotika, og stingene burde i løbet af 14 dage selv falde ud - jeg skal selvfølgelig holde øje med at han heler fint. Håber sådan at alt bare kommer til at køre uden problemer, så han i næste måned kan få selskab af nogle tøser. Der er et billede af Futte, da han var kommet hjem på hans side.

Nyt billede af aqua boxen og en enkelt ting er blevet reserveret. Nå, ja, og så er skriften heller ikke lilla mere inde på ting til salg siden - det var absolut ikke med min gode vilje at den var lilla, men den nægtede pure at lade sig ændre, og så må man jo være overbærende og ignorere den slags småting til den lige får tænkt sig lidt om - og nu er den blevet enig med mig i, at skriften er bedre som sort:-)

-

7. juli 2009:
Jeg har fået gennemgået mit loftsrum, som er godt proppet, og jeg har sat de ting til salg jeg ikke bruger mere (se link via forsiden). Håber det kan give lidt penge i kassen til nyinvesteringer til dyrene:-)

-

6. juli 2009:
Ørkenrotter
: Der er rent babyboom hos totterne, d. 2. juli fik Ritter Sport og Smarties et kuld og to dage senere fik Coco & Yankie et kuld, så der er unger hos alle avlsgrupperne. Jeg håber de alle klarer sig; Ritter Sport & Smarties lod til at opgive deres sidste kuld, så håber det går godt denne gang, ellers må de skilles. De har jo før haft unger der trives og voksede fint op, så ved ikke hvad der gik galt sidst. Coco & Yankie har begge haft kuld før, men ikke med hinanden, så det lidt hyggeligt. Alma & Anthons syvlinger er bare så skønne, de har lige åbnet øjnene - den ene har kun åbnet halvanden øje, så det ser lidt skægt ud og jeg har taget en masse billeder af dem. Den ene hanunge, også kendt som "sp. et eller andet" er blevet reserveret.
Inde på siden med Alma & Anthons unger har jeg måtte skifte baggrundsfarven ud, for gul var ikke så smart, når bunden af ungernes bur også er gult....

Knas som jo blev alene for et par uger siden forsøger jeg nu at sammensætte med Bambi, som jeg har fået udefra, da dens to burmakkere ikke kunne lide hende. De to tøser går i splitbur nu, så de får snuset en masse til hinanden.

Fugle: jeg har sendt en forespørgsel afsted vedr. bygning af ny voliere, så jeg er spændt på, hvad prisen ligger på, og om det kan lade sig gøre. Tanken er at alle mine hjemmeboende fugle skal bo i volieren - som bliver 4-delt.

-

3. juli 2009:
Ørkenrotter
: Opdateret under mine ørkenrotter og til salg - nye billeder af Alma & Anthon samt deres fine små unger.

Marsvin: Opdateret under mine marsvin - mere om Futte - nyt billede af en måske lidt smådoven dreng:-)

Mit nye kamera er kommet, så nu er der opdateret med billeder af syvlingerne

-

1. juli 2009:
Kaniner
: Sølver har været på besøg hos Twix i går, og der forventes unger omkring 30. juli:-) Og ved samme besøg har jeg holdt min kommende lille kanin, og hun er bare smuk. Kulsort, lille bitte og helt rolig. Hun sad bomstille mens jeg nussede hende, og fortalte hende, hvor lækker hun er:-)

Ørkenrotter: der er kommet en del mere farve på ungerne de sidste par dage. To af ungerne ser ud til at være grå agouti (måske med noget light/colorpoint pga. den sene farveudvikling??). De er ihvertfald rigtig fine alle 7, og Alma og & Anthon klarer forældreopgaven helt perfekt.

Og mit nye kamera skulle nu være undervejs, så håber meget at kunne tage billeder af ørkenrotterungerne her en af de nærmeste dage:-)

-

27. juni 2009:
Ørkenrotter
: nye billeder af Alma & Anthons kuld (under til salg), som har nogle ganske pudsige farver, og jeg aner ikke lige hvad jeg skal kalde de farver. Der er tre hvide unger med røde øjne, en hvid med sorte øjne og tre uspecificerede mørkere unger med mørke øjne.

Jeg har i dag bestilt et nyt digitalkamera, så håber jeg i næste uge kan tage nogle bedre billeder af ungerne.

-

20. juni 2009:
Marsvin
- nye billeder af alle 14 under Mine marsvin - "mere om..." Der er også langt om længe lagt billeder ind af Futte, Fnugga, Fie og Frida fra de var små, så de har fået deres egen side ligesom alle de andre grisebasser har.

Ørkenrotter - nyt billede af Alma & Anthons unger (kan ses under til salg). De lader til at klare forældre opgaven rigtig godt - håber det fortsætter sådan. Jeg er meget spændt på farverne på disse unger, da jeg ikke er sikker på hverken Alma eller Anthons genkoder, og derfor håber at ungernes farver kan kaste lidt klarhed over det.
En trist ting er dog også sket, idet Merci lå død, så nu går Knas alene. Virkede nærmest som om Knas havde begravet Merci, for hun lå under en masse spåner, inkl. en total ødelagt hængekøje, så hun var gemt godt væk. Merci blev 3 år.

I skrivende stund er Sortavar (kanin) på frie poter i lejligheden, og hvor er det bare herligt at se alle hendes badutspring:) Sølver var ude i formiddags, mens jeg gjorde rent hos marsvinene - og Sølver er så nysgerrig, så hun havde meget travlt med at snuse til alle de spændende ting jeg satte på gulvet (marsvineburene der skulle vaskes) og selvom hun ikke må, hvilket jeg egentlig tror hun godt ved, så måtte hun lige hoppe ind til Futte og se hvad han lavede. Futte tager det nu helt roligt at der lige springer en kanin ind hos ham - men det er nu heller ikke første gang det sker. Og så snart jeg går hen mod buret, kigger Sølver sig omkring og skynder sig ud (med mindre hun liiige er ved at befrie Futte for noget af hans mad).
Og i torsdags efter min sidste eksamen (hurra endelig er det ræs overstået) var jeg lige et smut henne hos min kommende kanin - jeg fik lov at holde hende, og hun er bare SÅ sød og lille lille bitte med de mest nuttede ører - hun er jo hermelin rex, så ørerne kræver jo næsten lup i forhold til dværgvæddernes. Nå, men lille sorte, som jeg jo kalder hende indtil videre, er endnu kun 4 uger, så det tager jo laaaaaang tid før hun er klar til at flytte hjem til mig, men jeg glæder mig og det er helt perfekt tidspunkt, da det bliver lige i min ferie, så der bliver ekstra god tid til nus.

Husk der er kaninudstilling i Kongelunden i denne weekend:) Se info på www.amagerkaniner.dk

Jeg er så småt begyndt at sætte de bure og tilbehør til salg som jeg ikke bruger - pt. er der 5 hamsterbure samt en indhegning på salgslisten - der er link til fra forsiden. Der kommer flere salgsting over sommeren, når jeg får gennemgået, hvad der er på loftet.

-

16. juni 2009:
Ørkenrotter
- Alma har fået ottelinger! Godt nok et stort kuld som førstegangsfødende, så nu bliver det spændende, hvordan parret klarer den opgave. Der er lagt et enkelt billede af kuldet ind under til salg.

-

14. juni 2009:
Opdateret under Ørkenrotter - mine ørkenrotter, hvor der endelig er kommet billede ind af Anthon & Alma. Alma er i øvrigt højdrægtig og kan føde hvert øjeblik - det bliver parrets første kuld, så det bliver interessant, hvordan de klarer den nye opgave.

Der er også kommet et nyt billede af kaninen Sølver i et roligt øjeblik - hun graver ellers manisk for tiden.

Hos undulaterne er Papageno & Cho Cho San flyttet i udendørs voliere hos mine forældre (det er der også billeder af)

Mit digitalkamera er desværre gået i stykker, har lånt et, men det er ikke lige så godt som det jeg havde, så derfor er det nok lidt småt med billederne til jeg køber et nyt - har lidt svært ved at vælge hvilket det skal være, for der er jo frygtelig mange at vælge mellem:)

-

5. juni 2009:
Opdateret under Marsvin - mine marsvin & marsvinhimlen, da Merian er død. Hun ville være blevet 8 år i oktober, så hun var en meget gammel dame.

-

26. maj 2009:
Så blev det nye design endelig klart til at gå i luften, men det er nu ikke helt færdigt endnu. Det har været en lang proces, hvor både færdiggørelse af uddannelse, flytning og nyt job har forlænget arbejdet betragteligt. Jeg ved ikke helt med farverne, så kan godt være at der bliver skiftet lidt om. Der er lidt nyt hist og pist, bl.a. denne side, hvor I kan udsættes for spalte op og spalte ned om mine dyr.....:)

Lidt updates hos pels- og fjertotterne:
Undulaterne
: har pt. 10 boende hjemme, Figaro & Pamina er fortsat dybt forelsket i hinanden og Ophelia & Villads flirter lidt. Kan være de to par skal have kasse i løbet af året - men nu må vi se, skal lige have mine voliereplaner på plads.
Splendid: William & Freya har det godt - de skal helt klart prøve at yngle i år, når den nye voliere er tegnet, bestilt og hjemkommet:)
Gouldsamadinerne skal også prøve at yngle, men de har det med at fælde på forskellige tidspunkter, hvilket jo altså gør projektet lidt besværligt.
Sivastrilderne har faktisk ynglet i år, men desværre uden det store held. Det var mere æglægning og rugning der var interessant end yngelpleje.

Ørkenrotter: Der er en del der er faldet fra pga. alder, og jeg har brugt nogle måneder på at sammensætte de tilbageværende så ingen går alene. Der er pt. 9 grupper - en enkelt går alene, men det er kun et spørgsmål om tid, før der findes en mage.

Marsvinene går bare og hygger og grynter, og holder mig i ørerne, hvis jeg ikke serverer aftensmad tidligt nok! I juni bliver Emma 8 år - absolut det ældste marsvin jeg nogensinde har haft, og hun har det bare fint!

Kaninerne: Sortavar blev 6 år d. 17. maj og er jordens skønneste kanin, elsker at blive nusset og vil gerne bare ligge i sofaen og blive nusset mens jeg ser fjernsyn. Helt utrolig så rolig en kanin hun er.
Sølver er der mere fart i, men hun vil nu også gerne nusses. Hun er jo purung, bliver 1 år i august, og der er masser af energi. Hun har været på besøg hos den skønneste hankanin, Twix. Så vi håber på søde små kaninunger i juni måned.
Og så har jeg lagt billet ind på en lille hermelin rex. Det er min første hermelin, så jeg er meget spændt på det. Hendes forældre er søde og rare, og da jeg besøgte dem lagde faren sig fladt ned og skulle nusses - det er lige sådan nogle kaniner jeg elsker:)